Lamellgardiner

Lamellgardiner är något som intresserar många, för de är den perfekta lösningen för alla som vill reglera ljusinsläppet där hemma av olika anledningar.

Oavsett vilket så undrar man förstås innan man skaffaren  lamellgardin om de verkligen kan passa in där hemma, med den övriga inredningsstil man har, för lamellgardiner har ju ett väldigt udda utseende. I vårt tycke passar dock lamellgardiner bra i de flesta hem som har en någorlunda modern inredningsstil, alternativt en retro inredningsstil med start 1950-tal ungefär. Detta påstår vi eftersom:

Man kan göra lamellgardinerna hur diskreta eller iögonfallande man vill

Beroende på vad man föredrar och hur man inreder i övrigt. Vill man ha helvita lamellgardiner med en vit ram, går det därför bra, men föredrar man en variant i en klar färg som verkligen syns eller kanske i ett mönster, går även det bra.
Väldigt många av de företag som tillverkar och säljer lamellgardiner låter dig nämligen välja väv på dem helt själv, så oavsett vad man har för preferenser kan man ofta hitta något som passar en bra.

Man kan matcha lamellgardinerna med sin övriga inredning

Av samma anledning som ovan, dvs. att man kan välja väven själv. Detta betyder att om man använt sig av en viss färg eller en viss typ av mönster när man inrett annars, så finns det stora chanser att man kan hitta lamellgardiner med en liknande textilväv. Väldigt bra för alla som gillar den välmatchade stilen!

Man kan välja storleken på lamellgardinerna själv

Alla har ju trots allt inte samma storlek på sina fönster, och det är förstås de företag som tillverkar lamellgardiner väl medvetna om. Därför tillverkas det helt färdiga lamellgardiner i väldigt många olika storlekar men man har alltid även möjligheten att specialbeställa dem i speciella storlekar om de sk. vanliga standardmåtten inte funkar av olika anledningar. Du behöver därför inte oroa dig över att du kommer att tvingas ha lamellgardiner som är vare sig för stora eller för små i fönstret.

Man kan hänga lamellgardiner både i tak och fönster

Beroende på vad man tycker passar bäst, vad som blir snyggast och så vidare. Detta gör att lamellgardiner kan placeras i de flesta sorters rum, inklusive de som har en udda konstruktion.

Som du säkert redan förstått är därför nyckeln till att hitta de rätta lamellgardinerna att titta på så många av dem som man orkar och att göra smarta val, baserat på de egna förutsättningarna och baserat på hur det egna hemmet ser ut. Men gör du bara det, kan det mycket vara så att lamellgardiner kan passa in mycket väl där hemma hos dig till och med!