Lekstugor

Lekstugor drömmer många barn om, och därför drömmer även många föräldrar förstås om att kunna erbjuda sina barn detta. Här kommer en guide med det du behöver veta om du också vill skaffa lekstuga till dina barn:

Du kan köpa färdiga lekstugor eller byggsatser

Vad som är bäst beror förstås på hur händig man är samt på hur mycket tid man är beredd att lägga ned på detta. Är det så att man köper en byggsats istället för en färdig variant har man dock ofta chansen att sätta sin egen prägel på lekstugan i större mån, vilket kan göra detta till ett mer attraktivt alternativ för vissa. Bland annat kan du måla lekstugan hur du vill, välja olika tillval till det med mera.

Många färdiga lekstugor är dock också mycket, mycket bra så man bör inte känna att man måste bygga en lekstuga eller köpa en byggsats om man inte känner för det. Vad som är bäst är högst personligt och en smaksak.

Det finns lekstugor att köpa som liknar vanliga hus väldigt mycket

Detta är bra för alla som vill matcha lekstugan med det egna huset och inte vill att trädgården ska se för barnslig ut. Då finns det nämligen inte anledning att välja en superfärgglad variant i plast, utan det finns helt klart mer ”husliknande” varianter att köpa också, vilket kan vara bra att veta åtminstone, även om man kanske inte väljer att köpa dessa.

Alla lekstugor är inte helt barnsäkra

Framför allt om det är mindre barn som ska ha lekstugan, för vissa lekstugor är avsedda för större barn och kan därför vara farliga för de mindre. Dessutom finns det lekstugor där fönstren består av äkta glasrutor, vilket också är betydligt farligare än t.ex. rutor i plexiglas och andra liknande material. Vi säger inte detta för att skrämma upp dig, utan bara för att du ska veta att det kan vara ett misstag att tro att alla lekstugor säkerhetstestats för barn, för så är inte alltid fallet. Du bör därför som förälder ta ansvar för detta och kolla upp så att lekstugorna som intresserar dig säkert är helt barnsäkra innan köp för att vara på den säkra sidan.

Det kan finnas rutschkanor, inbyggda utesittplatser, gungor och annat på lekstugor

Detta är bra att veta om du utöver att skaffa lekstuga till barnen även tänkt på att skaffa något annat till dem. I så fall kan det vara en bra ide att välja en kombinationslekstuga där även t.ex. en rutschkana finns med, så slipper du köpa det separat, och avvara ännu mer plats och pengar för detta.

Samma lekstuga kan säljas av många olika återförsäljare

Och var och en av dessa har en tendens att sätta sina egna priser. Detta betyder att en och samma lekstuga, åtminstone om den är vanligt förekommande och därför kan tänkas säljas av många olika återförsäljare, kan variera väldigt mycket i pris beroende på var man köper dem. Därför är det vettigt att kolla upp flera återförsäljare och deras priser innan man köper något.