Vindstrappa

En vindstrappa tar inte upp någon plats alls när du inte använder den men ger dig möjlighet att utnyttja en vind som du annars inte hade kommit åt alls på ett smidigt sätt, så att skaffa en vindstrappa om en vind finns eller skulle kunna skapas är en synnerligen bra ide. Utbudet av olika vindstrappor är dock väldigt stort idag och givetvis finns det kvalitetsskillnader vindstrapporna emellan och vissa av dem är även betydligt mer användarvänliga än andra.

Vad kan man då säga kännetecknar en bra vindstrappa? Jo enligt oss är det bland annat:

Materialet

Förr var vindstrappor nästan alltid tillverkade i trä men utvecklingen har gått framåt och idag används även många andra material för att tillverka dem. I vårt tycke är de bästa materialen metaller och stål, då de inte är lika problematiska hållbarhetsmässigt som trä som kan drabbas av många problem, t.ex. att det ruttnar, drabbas av skadedjur och så vidare. Välj därför ett så hållbart material som du bara kan för att bli så nöjd som möjligt med din nya vindstrappa, även i det långa loppet.

Bra isolering

Vilket minskar värmeförlusten, som annars kan vara ett stort problem, under vintern. Många av de mer moderna vindstrapporna innehåller bra och högisolerande material och detta är givetvis en stor fördel. Finns olika tätningslister i själva luckan är det också väldigt bra. Läs mer på http://vindstrappa.com/

Bekvämlighet

Hur bekvämt är det att klättra på trappan? Hur lätt halkar man av? Hur enkelt är det att öppna luckan och dra ned trappan när man behöver det? Alla dessa frågor är mycket viktiga i sammanhanget.

Att trappan inte är allt för besvärlig att använda är nämligen av yttersta vikt för annars kommer man att börja irritera sig på den med tiden. Fast du kanske tror just nu att vilken trappa som helst är bättre än ingen alls, rekommenderar vi dig därför att titta lite extra på detta också.